неділю, 23 січня 2022 р.

"Що може про людину розповісти почерк". Інформаційне повідомлення

 День ручного письма (День почерку) - 23 січня

Привіт! Читай між рядків

Почерку, що давно нечитабельний.

Поміж речень з абзацу.

Поміж коротких слів.

Мрій. Сподівань.

Планів і задумів.


Життя можна розпочати з чистого аркуша, але почерк змінити важко.     

                                                                      (Пауло  Коельо)

Щорічно у всьому світі прийнято відзначати День почерку, який також називається Днем ручного письма. Це свято було засноване, щоб нагадувати людству про таке унікальне явище, як ручну писемність.

Ініціатором Дня стала Асоціація виробників письмового приладдя (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), яка і проголосила датою «рукописного» свята 23 січня. Цікаво, що 23 січня народився один з відомих американських державних діячів — Джон Хенкок (John Hancock, 23 січня 1737 — 8 жовтня 1793), який першим поставив свій підпис під Декларацією Незалежності. Підпис Хенкока була великою і розмашисто, що і додало авторитету її автору.

Історія розвитку ручного письма обчислюється тисячоліттями, і, можливо, протягом такого ж часу люди намагалися визначити характер тієї чи іншої людини за почерком. Свої думки про зв'язок почерку з духовним світом людини висловлював і Аристотель, і великі італійці епохи Відродження. У 1875 році французький абат Жан Іполит Мішонер вперше вжив термін «графологія».

Багато мислителів намагалися зрозуміти, як пов'язаний характер з тим, як саме людина викладає думки на папері.

Сьогодні вчені кажуть про сім ключових характеристик почерку, які можна використовувати для створення портрета людини. Мова йде про: розмір букв, нахил, форму, напрямок, силу натиску на пишучий інструмент, характер написання слів, загальна оцінка почерку.

Почерк - важливе знаряддя, яке використовують сучасні криміналісти. Фахівцям, які займаються науковою експертизою, повинно бути відомо про різноманітні стилі написання. Зрозуміло, вони витрачають багато часу на вивчення всіх характеристик почерку для точного визначення особистості людини, яка писала документ.

Люди повинні розуміти, що почерк кожної людини є по-справжньому неповторним.

Комп'ютери стають все популярнішими, люди постійно користуються електронною поштою, різноманітними месенджерами. Тому сучасна людина рідше використовує ручки, олівці, звичайний папір для вираження думок. Не виключено, що через якийсь час ми просто забудемо, як писати листівки, листи від руки.

Люди повинні розуміти, що почерк кожної людини є по-справжньому неповторним.

Манера письма завжди проявляє в людині основні характерні риси її натури. 

Проаналізувавши почерк людини, можна зрозуміти не тільки те, в якому настрої вона писала цей текст, але також і те, як вона ставиться до життя, до людей, який тип  темпераменту притаманний лише їй та багато, багато іншого. 

                                 

 В 1561 р написана перша рукописна українська книга – Пересопницьке Євангеліє

 В 1875 р з’явилося вчення про ручне письмо – графологія.

В  1977 р.  заснування свята – День почерку.

Книги для дітей:

Федієнко,  Каліграфічний тренажер: Прописи-шаблон/ Василь Федієнко.-- Київ: Українська школа, 2020. -- 64 с.

"Каліграфічний тренажер" Федієнко В. розробив за власною, запатентованою методикою, яка спрямована на покращення навичок письма, почерку учнів. Це ідеальний тренажер для письма українською мовою. Унікальний шаблон має чітко накреслені косі лінії, які допомагають:

дотримуватись пропорцій букв;

відступу між написаними літерами;

навчають правильному нахилу;

відпрацювати всі види з'єднань у словах та словосполученнях.

Практичний тренажер з української мови схвалено для використання в загальноосвітніх навчальних закладах. Приємний бонус: на кожній сторінці надрукований цікавий віршик, тож ваш старанний учень зможе не лише тренувати каліграфію, а й покращувати навички читання. Рекомендуємо  каліграфічний тренажер дитині для перших прописів, покращення почерку та розвитку навичок правильного каліграфічного письма. 

Лярю,  Н. Пиши тут, пиши зараз/ Ніколь Лярю, Девіс Лі. -- 2020. -- 144 с.

Книга являє собою щоденник з нестандартними численними питаннями і завданнями, де можна не тільки розповідати про себе, а й вигадувати історії самостійно або разом з другом. Теми класні: дружба здібності, спогади, тайм менеджмент, страхи, мрії.. і все по-дорослому, як вони люблять!))

Інші джерела:

https://ukr.media/culture/384049

https://yavoriv-info.com.ua/novini/novini-lvivshhini/den-ruchnogo-pisma-den-pocherku

https://daytoday.com.ua/zavtra

https://poglyad.tv/23-sichnya-mizhnarodnyj-den-pocherku-article

https://koukim.com/ua/cikavo_znati.html

Немає коментарів:

Дописати коментар