вівторок, 23 липня 2024 р.

Лекторій для батьків осіб та дітей з інвалідністю на тему: «Процедура оформлення догляду за особою з інвалідністю як на професійній, так і на не професійній основі».

Догляд за людьми, які потребують сторонньої допомоги, є важливим аспектом соціального забезпечення в Україні. Найпоширенішою формою є догляд вдома, коли особа продовжує проживати у своєму помешканні, а до неї приходить хтось із близьких або соціальний працівник для надання необхідної допомоги. Як професійний, так і непрофесійний догляд мають свої особливості, переваги та недоліки. Держава намагається врегулювати ці питання на законодавчому рівні, забезпечуючи права та обов'язки сторін, а також запроваджуючи відповідні зміни з метою ефективного використання бюджетних коштів. Водночас, незважаючи на законодавчі зміни, непрофесійний догляд залишається важливою формою підтримки для багатьох українських родин.

Як оформити догляд за людиною яка потребує стороннього догляду?

Як оформити постійний догляд за інвалідом 2 групи 2024?

Як оформити догляд без виплат?

Хто може оформити догляд на професійній основі?

  На зустріч прийшли батьки дітей з інвалідністю та інші зацікавлені читачі.

Лекторій провела Альона Сквіренко.

Всі зацікавлені отримали потрібну інформацію та відповіді на свої запитання від лекторки. Присутні були ознайомлені з правовими документами по темі.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар