понеділок, 15 липня 2024 р.

"День української державності". Вікторина.

 День Української Державності: історія свята

Раніше День Української Державності відзначався 28 липня. Після переходу Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на новоюліанський календар, святкування перенесли на 15 липня. Сьогодні українці мали б мати вихідний день, однак через дію воєнного стану він скасований.

У цей день згадується історія України: від часів хрещення Київської Русі до сьогодення. Світові вкотре нагадують, що наша країна – самостійна та незалежна, оскільки російська пропаганда вже багато років робить все, щоб це заперечити. Ми – не єдиний народ, не брати, і ніколи ними не були – ось основний меседж!


З національним святом українського народу –

Ми щиро вас вітаємо!

Добробуту, щастя, радості, натхнення,

Добра, здоров’я й злагоди бажаємо.

Нехай це свято вам наснаги додає,

В майбутнє краще доля стежку прокладе.


Сьогодні, відзначаючи День української державності, ми сповнені гордості за нашу країну та її незалежність. Нехай це свято наповнить наші серця любов'ю до рідної землі та бажанням підтримувати нашу національну спадщину.

В цей день особлива вдячність тим, хто віддав своє життя за незалежність України та за всіх, хто міцно стоїть на захисті наших цінностей сьогодні. Пам'ятаємо та цінуємо нашу свободу та мир.

Святкуємо День української державності з почуттям гордості за нашу велику історію та незламну волю. Нехай кожен українець знає, що його внесок у підтримку національної єдності важливий для нашого майбутнього.

Сьогодні, згадуючи минуле і дивлячись у майбутнє, відзначаємо День української державності. Це свято об'єднує нас у глибокій повазі до нашої історії та відданості нашій національній ідеї.

Щиро вітаємо з Днем української державності! Цей день нагадує нам про важливість національної самостійності та нашої здатності до самовизначення. Нехай український дух завжди буде міцним і непохитним.


Немає коментарів:

Дописати коментар