середу, 24 червня 2020 р.

«Основний Закон України — Конституція»


     Віконна виставка-айстопер створена в рамках 💙💛📜📖📚 Тижня правових знань «Конституція – головний підручник держави» (24-30 червня) до Дня Конституції України.💙.💛.

     Метою даної виставки  є привернення уваги громади , поширення інформації та знань про День Конституції України.







Починаючи 1996-го, 28 червня Україна відзначає День Конституції – єдине свято, яке закріплено в цій самій Конституції. Це – знаковий для українців день, бо в цей день ми, після багатьох років неприйняття і дискусій отримали основоположний документ найвищої юридичної сили.
     Спроби прийняти Основний Закон незалежної України були, починаючи з часу прийняття незалежності, і затягнулися на довгі шість років. За цей час було запропоновано 15 проектів Конституції України – від Конституційної комісії, громад, партій і установ. У 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія під керівництвом депутата Михайла Сироти. 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді. Без перерв, у результаті безупинних дискусій, голосувань по кожній статті окремо і цілими розділами 28 червня 1996 року 315 голосами була прийнята Конституція України в цілому. Міжнародне співтовариство високо оцінило Основний Закон України і назвало його найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина, що сприятиме подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.


Немає коментарів:

Дописати коментар