понеділок, 2 вересня 2024 р.

«ЗОЖ і рухова активність — запорука довголіття». Книжковий перегляд.

 Здоров’я – це сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основою її довголіття та необхідною умовою здійснення творчих планів, високої працездатності та й виховання дітей.

Здоровий спосіб життя як форма активної фізичної життєвої діяльності людини включає в себе наступні основні елементи: розпорядок дня, раціональний режим праці та відпочинку, гігієна харчування, правильне дихання, повноцінний режим сну, викорінення шкідливих звичок, оптимальний руховий режим, масаж, фізичне навантаження.

Рухова активність є невід’ємною складовою здорового способу життя, що визначається й зумовлюється сукупністю рухової діяльності людини в побуті, у процесі навчання та праці, під час дозвілля і відпочинку. Достатня рухова активність основне правило здорового способу життя та умова росту й розвитку людини.


Люди, які ведуть здоровий спосіб життя, дотримуються правил безпеки навчання та праці, яким властива висока духовність, залишаються здоровими до глибокої старості. Здоровий спосіб життя допоможе позбутися поганих звичок, знайти гармонію в житті, продовжити молодість і попередити захворювання.


Бібліотечні книги: 


Вільямс, К. Рухайся! Як тіло формує наші думки та почуття. - Київ: Yakaboo Publishing, 2021. - 208 с. 

Гандрі, С. Парадокс довголіття. Як залишатися молодим до старості. - Київ: Форс Україна, 2020. - 400 с.

Горащук, В. Валеологія. - Київ: Генеза, 1998. - 144 с. 

Москоні, Л. Їжа для мозку. Наука розумного харчування. - Київ: Наш формат, 2019. - 336 с. 

Озерна, Д. Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя. - Київ: Yakaboo Publishing, 2020. - 160 с. 

Самойленко, Н. Їж, пий, худни: здоров'я без дієт. - Київ: Книголав, 2020. - 208 с. 

Немає коментарів:

Дописати коментар