понеділок, 10 червня 2024 р.

"Тому, що змушені." Бліц-перегляд

     Біженці та вимушені переселенці російсько-української війни — громадяни України, іноземці або особи без громадянства, які були змушені покинути своє місце проживання через російсько-українську війну. Внутрішньо переміщених осіб (ВПО) прийнято також називати вимушеними переселенцями або просто переселенцями.

Близько 12 мільйонів людей були змушені покинути свій дім починаючи з 24 лютого. 

    В умовах війни з росією багато українців залишили рідні домівки у пошуках безпечного місця – в інших областях чи за кордоном.

Згідно з новими даними, отриманими від влади України та зібраними УВКБ ООН, по всій Європі було зареєстровано щонайменше 4,8 мільйона біженців з України, включаючи тих, хто спочатку перетнув кордон із сусідніми країнами, а потім переїхав до інших країн. Прояв солідарності в державах, які приймають біженців, має надзвичайний характер. Держави-члени Європейського Союзу вжили безпрецедентні заходи, внаслідок чого, вперше було введено в дію Директиву про тимчасовий захист, що забезпечує доступ до захисту та послуг для біженців з України. 

    У цей день ми традиційно акцентуємо увагу української спільноти на необхідності прояву почуттів гуманності, толерантності та людяності, дотриманні прав кожної людини, яка через небезпеку для життя вимушено залишила свою домівку.

Інтернет-посилання:

https://www.msp.gov.ua/timeline/Vnutrishno-peremishcheni-osobi.html

https://nbuviap.gov.ua/images/informaciyni_vidanya/vimusheni_pereselentsi/Pereselenzi_2024.04-08.pdf


Немає коментарів:

Дописати коментар