середу, 10 травня 2023 р.

"Я тебе вітаю, мамо!" Майстер клас з виготовлення вітальної листівки до Дня матері


Таку вітальну листівочку навчалися робити школярі 4 -го класу середньої школи №12 для того, щоб привітати мам у день їх свята - Дня матері.

День матері — це святковий день, присвячений матерям та материнству. В Україні щорічно свято відзначають у другу неділю травня. Це день, коли варто провести час із мамою та подякувати їй за все.
Довідка про історію та традиції свята, яке пов'язано з найріднішою та найважливішою людиною у житті кожного з нас.
Коли День матері 2023 року в Україні і світі

День матері в Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня. У 2023 році День матері в Україні припадає на неділю, 14 травня. В деяких країнах світу його можуть відзначати 13 травня.
День матері: історія свята

Історія свята сягає корінням у початок 20 століття. У 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.

Її старання увінчалися успіхом — у 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це — свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама — найголовніша людина для своїх дітей.

В Україні День матері відзначають з 1999 року.

Але насправді, українці цей день святкували і раніше. Наприклад, українська діаспора у Канаді ще в початку 20-го століття (у 1928 році) почала вітати матерів. А на наступний рік така ініціатива докотилася і до західної України.
У часи Київської Русі і козаків це свято мало релігійний характер і називалось місяць пречистої Діви Марії.

Як святкують День матері в Україні: традиції та звичаї

День матері в Україні — це святковий день, коли діти та дорослі вітають своїх матерів та дарують їм подарунки, квіти, листівки та інші приємні сюрпризи.

Ось деякі звичаї та традиції, які є поширеними в Україні під час святкування Дня матері:

В цей день діти зазвичай готують сюрпризи своїм матерям, такі як листівки, квіти, подарунки, а також готують смачні страви та десерти для святкового обіду.

Багато сімей святкують цей день відвідуючи мам та бабусь, пригощаючи їх смачним обідом та даруючи подарунки.

До війни, у деяких містах України, зокрема в Києві, Львові та Одесі, проводили різноманітні святкові заходи, концерти та фестивалі з нагоди Дня матері.

Багато магазинів, ресторанів та інших закладів пропонують спеціальні знижки та акції на святковий день, щоб допомогти дітям та дорослим вибрати ідеальний подарунок для своїх матерів.

Також у цей день зазвичай збираються всі члени сім'ї, щоб провести час разом, приготувати смачну їжу та насолодитися спілкуванням один з одним.


Для дітей ми підготували книжковий  перегляд  і навчальне заняття з виготовлення паперової листівки власноруч.



У процесі виготовлення



Етапи створення листівки.



Учасники заняття - учні середної школи №12.

Немає коментарів:

Дописати коментар