вівторок, 7 вересня 2021 р.

"Письменниця Ірина Власенко "Життя і книги". Зустріч

 #бібліомарафон_письменник_кличе_на_урок/👍😊

Сьогодні відбулася цікава зустріч письменниці Ірини Власенко з учнями 11 класу СШ №12.

Про Ірину Власенко

Перші статті, вірші і прозу Ірина Власенко публікувала у мережі російською мовою.

У 2006 році Ірина Власенко вперше спробувала писати у біографічному жанрі. У російському видавництві «Білий город» вийшла книга «Андрій Подшивалов» – це збірка біографічних новел про російського художника А. Подшивалова (російською мовою).

У 2009 році сучасний міський роман «Синдром зародка», який піднімає гострі соціально-психологічні проблеми сучасності, зокрема абортів і покинутих дітей, потрапив у фінал конкурсу "Євроформат-2009", але тільки у 2015 книга вийшла в електронному вигляді у видавництві Стрельбицького, а 2019 році у паперовому варіанті у видавництві «Кондор».

З 2016 року бере участь у колективному проєкті видавництва КМ-букс в серії короткої прози "Дорожні історії".

У 2017 році рукопис роману «Чужі скарби» отримав Спеціальну відзнаку за розкриття суспільної проблеми від Київського університету імені Б. Грінченка на «Коронації слова». У 2018 році у видавництві «VIVAT» вийшла однойменна книга. А 2019 року цей роман став лауреатом Державної премії імені М. В. Гоголя.

Питання пошуку української ідентичності, якому присвячено більшу частину оповіді, стало темою наукового дослідження у колективній монографії кафедри української літератури і компаративістики та кафедри світової літератури Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка «Типологія ідентичностей у художньому і критичному дискурсах».

У 2019 диплом «Коронації слова» отримав рукопис роману Ірини Власенко «Всередині яблука».

В цьому ж році у видавництві «Юніверс» вйшла книга «Учителька німецької», заснована на реальних подіях, автором ідеї книги стала Холодняк Людмила, вона розповіла історію своєї матері-іспанки, яка дівчинкою потрапила у СРСР під час громадянської війни 1936 року в Іспанії. Книга була презентована на Міжнародному фестивалі української культури у місті Барселона.

У 2020 році у видавництві «Кондор» вийшов роман «Квітка з Манхеттена», присвячений американський співачці з українським корінням Квітці Цісик.

У 2020 році книга "Учителька німецької" потрапила у короткий список літературної премії "Зустріч".

Реалістичні твори письменниці присвячені соціально-психологічним проблемам сучасності, які тісно пов’язані зі складною і суперечливою історією України.

https://uk.wikipedia.org/wiki/





Після зустрічі зі школярами  спілкування з читачкою бібліотеки




Немає коментарів:

Дописати коментар