неділю, 26 квітня 2020 р.

ЧИТАЧІ РАДЯТЬ ПРОЧИТАТИ

КНИГУ

Нікуліна, А. Сіль для моря, або Білий Кит: роман-буря /Анастасія  Нікуліна -- Харків: Віват, 2019. -- 224 с. -- (Серія: "Книжкова полиця підлітка")






Віднедавна життя летить шкереберть - непорозуміння з батьками, знущання однокласників - вона відчувається геть нещасною і самотньою. Ніхто її не розуміє, окрім друга в мережі з незвичним ніком - Білий Кит. Він проявляє симпатію, підтримку і пропонує вихід...

ЧИТАЧІ НАШОЇ БІБЛІОТЕКИ (до карантину) З НЕТЕРПІННЯМ ЧЕКАЛИ ПОЯВИ КНИЖКИ У ФОНДІ БІБЛІОТЕКИ.  ОПІСЛЯ  ТОГО, ЯК  КНИГА  НАДІЙШЛА У БІБЛІОТЕКУ БУЛА ВСТАНОВЛЕНА ЧЕРГА ДЛЯ ЇЇ ПРОЧИТАННЯ

 Головна проблематика книги – підлітковий булінг. У центрі подій –дівчинка Ліза, яку не сприймає її оточення. Однолітки знущаються, батьки не розуміють. Є лише загадковий білий кит – онлайн-друг, якому Ліза довіряє всі свої життєві негаразди.
   Символічним також є образ моря у книзі – він транслює саме життя, яке іноді буває спокійним, як штиль, і бурхливим, наче шторм.
   Анастасія Нікуліна підняла питання самогубства і наголосила на небезпеці соціальних мереж. Вона закликала говорити про ці проблеми, бо замовчування та ігнорування ні до чого хорошого не приведе.

Немає коментарів:

Дописати коментар