вівторок, 24 вересня 2024 р.

Творча зустріч з письменником та видавцем -Ярославом Карпцем:" Презентація книжки Ліни Яковенко "Скарби пана Добренка"

 23 вересня у бібліотеці  відбувалася зустріч письменника, журналіста й видавця Ярослава Карпця з читачами бібліотеки - учнями 8 класу середньоосвітньої школи №12, який презентував нову книгу  для підлітків "Скарби пана Добренка" та інші твори, яка була нещодавно видана Видавничою майстернею YAR у 2024 році.



Пан Ярослав Карпець  розповів присутнім про Ліну Яковенко, журналістку, письменницю, яка народилася на Полтавщині та навчалася в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на філологічному факультеті. Ліна Яковенко є лавреаткою VІ Всеукраїнського конкурсу літературних творів імені Григора тютюнника (2022), лавреаткою І ступеня Всеукраїнського конкурсу авторської прози та поезії "#Яwriter" (2021). Нагороджена дипломом ІІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі літературних творів, присвяченому 150-річчю від дня народження Лесі Українки (2021).

 "Скарби пана Добренка" - це пригодницька повість, яка переносить читача на Полтавщину в село Харківці, що на Лохвиччині. Дев'ятикласники місцевої школи дізнаються про пана Добренка, який за переказами, виїхавши з України до США на початку ХХ століття залишив цінну річ у своєму маєтку.  І тут почалося...У ніч на Зелену неділю юнаки і юнки вирушають на пошуки панського скарбу. Це були надзвичайні пригоди й пошуки, адже місцевий старожил їм порадив : ... подолайте відстань, яка вимірюється п'ятьма володіннями Межовика. Тоді опинитеся у потрібному місці....В пелені диму знайдете, що шукаєте". 

Збірка наповнена і іншими оповіданнями та новелами, заснованими на життєвих сюжетах та історичних фактах. 

Юні читачі бібліотеки із задоволенням пограли в інтерактивну гру, запропоновану Я. Карпцем, а саме: один з учасників називав номер сторінки з книжки, а інший прочитував уривок з цієї сторінки вголос, а далі всі обговорювали прочитане.


Фонд бібліотеки поповнився двома примірниками цієї книжки.


.

Немає коментарів:

Дописати коментар