середа, 12 червня 2024 р.

"Діти - не для експлуатації працею". Інформаційний листок

Всесвітній день боротьби з дитячою працею (World Day Against Child Labour) відзначається щорічно 12 червня. Цей день був встановлений Міжнародною організацією праці (МОП) у 2002 році з метою привернення уваги до проблеми дитячої праці та необхідності її викорінення.

 Мета та значення

Основна мета цього дня полягає в підвищенні обізнаності суспільства про існування дитячої праці, її наслідки для дітей та суспільства загалом, а також у стимулюванні дій з боку урядів, організацій та окремих осіб для боротьби з цією проблемою.

 Проблема дитячої праці

Дитяча праця включає в себе будь-яку роботу, що позбавляє дітей їх дитинства, потенціалу та гідності, і є шкідливою для їх фізичного та психічного розвитку. Це може бути робота, яка заважає відвідуванню школи або вимагає виконання важких та небезпечних завдань. За даними МОП, сотні мільйонів дітей по всьому світу залучені до дитячої праці, причому найбільше страждають діти з бідних сімей.

Теми та кампанії

Щороку МОП обирає певну тему для Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, щоб зосередити увагу на певному аспекті цієї проблеми. Кампанії можуть включати заходи, спрямовані на поліпшення умов праці, забезпечення доступу до освіти для всіх дітей, захист прав дитини тощо.

Ми долучилися до просвітницької кампанії і створили інформаційний листок, який розповсюдили серед користувачів бібліотеки.

Зусилля кожної людини можуть зробити значний внесок у боротьбу з дитячою працею та допомогти забезпечити краще майбутнє для дітей у всьому світі.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар