вівторок, 28 травня 2024 р.

День літературного героя «І знову книжка оживає».

     Одного чудового весняного ранку (28 травня 2024 року) в середній школі №12 міста Києва відбулося свято літературного героя за участі Бібліотеки сімейного читання імені Олеся Гончара. Це свято щорічно збирає учнів середніх класів, які з нетерпінням чекають можливості поринути у світ улюблених книжкових персонажів. Цьогоріч темою свята було "Пригоди та герої", і всі готувалися заздалегідь: учні читали книги, обирали костюми та готували виступи. Керівник з підготовки свята - вчитель зарубіжної літератури - Нечитайло Г.А.



    Свято розпочалося в актовій залі школи, яка була прикрашена яскравими декораціями, малюнками та цитатами з відомих книг. На сцені вже стояли учні в костюмах улюблених героїв. Директор школи, урочисто відкрила захід, привітавши всіх присутніх і побажавши їм незабутнього дня. Тут були представлені  багато літературних героїв: Попелюшка, Мері Поппінс, Гаррі Поттер. Робін Гуд, Барон Мюнгаузен, Пітер Пен, Есмеральда (Гюго В. Собор «Паризької богоматері», Вінні Пух та інші.

    Бібліотека сімейного читання імені Олеся Гончара спільно з бібліотекою школи організували книжкову виставку з книг «І знову книжка оживає».

    Учні середніх класів взяли участь в інтерактивній грі та отримали завдання до виконання.

    Кульмінацією свята став конкурс на найкращий костюм літературного героя. Всі учасники вишикувалися на сцені, а журі, до складу якого входили вчителі літератури та батьки, уважно оцінювали кожен костюм.





    Закінчилося свято груповими фото всіх учасників та гостей. Учні, вчителі та гості залишилися дуже задоволені. Всі обговорювали виступи, ділилися враженнями та планували нові читання і нові свята.

    Це свято ще раз довело, що література – це невичерпне джерело натхнення, яке об'єднує і надихає. Кожен учасник відчув себе частиною великого літературного світу і, можливо, комусь це свято допомогло знайти свого улюбленого героя на все життя.


Немає коментарів:

Дописати коментар