понеділок, 12 лютого 2024 р.

"Казка В. Короліва - Старого "Хуха - Моховинка". Літературна година

 1879, 16 лютого в селі Ладин Прилуцького повіту на Полтавщині (нині – смт Ладин При­луцького району Чернігівської області) народився Василь Королів-Старий - письменник, художник, один із членів Української Центральної Ради. Сьогодні ми відзначаємо 145 років від дня народження письменника.
1919 року Василь Королів-Старий був відряджений із дипломатичною місією УНР до Праги.
    В еміграції Василь Королів-Старий багато пише, зокрема і для дітей.  Привертає увагу збірка казок «Нечиста сила», побудована на фольклорному матеріалі. Збірка побудована в незвичному ключі — ніби на міжнародному конгресі, що відбувся в ніч на Івана Купала на Лисій горі під Києвом, казкові персонажі вирішили розповісти людям правду про себе, щоб якоюсь мірою розвіяти свою погану славу.
        
    

    Сьогодні в середній школі №12, було проведено літературну годину  для для учнів молодших класів за твором Василя Королів-Старого "Хуха - Моховинка". 
    Особливістю казок дитячого письменника - казкаря В.Короліва-Старого є особливий образ добрих духів, які вступають в стосунки з людьми і хочуть їм допомогти. Люби людей, люби світ людської фантазії та отримаєш тепло у відповідь. 
    Хуха-Моховинка – фантастична істота, яка живе в лісі. Портрет героя Маленька, гарна, пухка, схожа на жовто-фіолетову квіточку, змінює свій колір в залежності від того, де знаходиться.
Не слід боятися маленьких,добрих та гарнесеньких Хух-Моховинок.
Захід включав в себе відображення на папері уявлень про Хуху-Муховинку, обговорення казки та інтерактивну вікторину про героїв казки. 



Школярі середньої школи №12









Немає коментарів:

Дописати коментар