понеділок, 12 червня 2023 р.

«10 головних правил безпеки». Зустріч з працівниками патрульної поліції.

У середній школі № 12 для учнів 3-4 класів пройшов цікавий тренінг за участі патрульної поліції  на якому було змодельовано різні безпекові ситуації . Під час зустрічі діти активно розбиралися у правилах правильної поведінки.

Зустріч провели Анастасія Крумплевська і Максім Міхеєв.

 ВМІТИ ГОВОРИТИ "НІ"

Дорослі та діти однаково бояться відмовляти людям. З'являється почуття провини, стає ніяково образити опонента відмовою. Однак слово "НІ" може врятувати життя! Важливо знати дитині, що вона має повне право відповісти негативно, якщо:

ущемлені її права, моральний стан;

незнайома людина пропонує поїхати з нею;

друзі пропонують небезпечні розваги, погані вчинки;

їй неприємний тактильний контакт і це порушує особисті межі.

Нездатність відмовитись від пропозиції — свідчення підвладності маніпуляціям. Особисті межі такої людини легко порушити. Коректні розмови щодо правил безпечної поведінки для дітей допомагають надійно встановлювати ці межі.

ЩО ВАЖЛИВО ЗНАТИ ДИТИНІ ПРО ДИТЯЧУ БЕЗПЕКУ ВДОМА

БЕЗПЕКА ДІТЕЙ НА ВУЛИЦІ


Не спілкуйся з незнайомцями, не відповідай на їхні запитання. Якщо дати відсіч самостійно дуже складно, звернися до перехожих, попроси проводити тебе, повідомивши про ситуацію батькам.

Не відповідай ні на які питання та прохання водіїв, які зупиняються поряд на машині. Не погоджуйся на пропозицію підвезти тебе.

Важливе правило безпеки в транспорті для дітей: не заходь далеко, краще сідати у першій частині салону, бути у полі зору водія.

Пересувайся знайомими маршрутами, уникай безлюдних місць, покинутих споруд.

Не вступай у конфлікти з оточуючими людьми, уникай натовпу.


ГОВОРИЛИ ПРО БЕЗПЕКУ ПРИ ЗНАХОДЖЕННІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ

І ПРО ІНШІ правила поведінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар