понеділок, 1 травня 2023 р.

"Світобачення через художню призму ОКСАНИ ЦЬОХ". Персональна творча виставка київської художниці - мешканки Відрадного

 У приміщенні бібліотеки відкрилась виставка художніх творчих робіт киїської художниці Оксани Цьох.
 
Оксана Цьох - художниця, майстер з писанкарства, живопис : картон, масло, гуаш та інші техніки.
Учасниця Фестивалю писанок.У центрі Києва від Софіївської площі до Михайлівської було виставлено 585 яєць, розписаних українськими художниками.
 Фестиваль Писанок, який організовує етнокультурний проект Folk Ukraine, проходить у столиці вже 8-й раз. За цей час він став невід'ємною частиною великодніх свят у Києві. 

«Історії писанки понад 8 тисяч років. Прийшла в нашу віру вона з язичництва. На свою писанку я потратила рівно 2 тижні від ескізу, від заготовки – місяць. Саме складне – це розкреслити свій орнамент, витримсти симметрію. Я вибрала розпис саме яйця, мені це ближче ментально”, – розповіла Інформатору одна з учасниць виставки Оксана Цьох.

Художниця приймає участь у фестивалі не один рік підряд. Для пані  Оксани важливо відродити цю традицію. Адже, якщо в Карпатах люди зберегли культуру, свій орнамент, залучили дітей з раннього віку прикрашати писанки. У Київській області репресії 30-х років зруйнували цю традицію розписування пасхальних символів. У кожного регіону свій узор. У нашій області, наприклад, в орнаменті переважають квіти.

Пані Оксана Цьох - велика патріотка України, любить усім серцем все українське: культуру, традиції, людей. Має великі творчі задуми на майбутнє.

                ЗАПРОШУЄМО до  візиту. Виставка буде діяти до 15 травня 2023 року.


Оксана Цьох. Київ. Софіївська площа. Фестиваль писанок 2017.


Зачаровано споглядає яскраві картини маленька відвідувачка виставки.



Із книги відгуків  про виставку.





Із книги відгуків


Картина "Мечеть Джума-Джарі. Євпаторія" із кримської тематики.









Немає коментарів:

Дописати коментар