неділю, 19 лютого 2023 р.

"Бенефіс хору "Либідь". Концертна програма

 Сьогодні відбувся концерт хору "Либідь", який зачарував користувачів бібліотеки своєю творчістю та енергією. Колектив під керівництвом Людмили Демченко і співає, і допомагає українським захисникам усіма засобами: донатить, хористки в'яжуть шкарпетки, виступають з концертами перед бійцями ЗСУ. Сьогодні своєю програмою заряджали позитивом відвідувачів бібліотеки. Атмосфера була позитивна, піднесена і творча.

Читачі бібліотеки отримали неймовірне задоволення від благодійного концерту, висловили слова вдячності.









Український народний хор «Либідь»: довідка про творчу діяльність. 

Колектив створено восени 1972 року при Будинку культури ПАТ «НВП «Більшовик». За роки творчої роботи хор досяг вагомих висот і одержав у 1975 році почесне звання "народного".  У 2019 році творчий колектив підтвердив звання "народного".

Біля витоків створення колективу стояли шанувальники народнопісенної творчості: Михайло Єрмоленко, Богдан Антків, Олег Долгий. Продовжили справу: Cвітлана Палига, Тетяна Горай, Людмила Демченко.  

У репертуарі хору понад 350 хорових творів - пісні дохристиянської доби, християнські пісні, пісні періоду козаччини, пісні народів світу, твори української класики, веснянки, хороводи та щедрівки в обр. М. Леонтовича, в обр. А. Авдієвського та ін., а також авторські пісні.

Майже півстоліття, щомісяця: двічі на тиждень по вівторках і четвергах поспішають на репетиції любителі хорового співу, шанувальники української народної пісні. 

Колектив налічує понад 30 учасників, звучить злагоджено і натхненно, та відкриває перед собою нові творчі горизонти, з великою наснагою і творчим натхненням підхоплює всі культурно-мистецькі ідеї, спрямовані на розбудову та утвердження незалежної України.

Український народний хор «Либідь» - лауреат міжреспубліканських та всеукраїнських конкурсів і фестивалів народної творчості, дипломант Другого міжнародного фестивалю фольклору у Києві, дипломант Першої національної асамблеї в незалежній Україні. 

Хор - колективний член Всеукраїнського товариства «Просвіта», переможець республіканського телетурніру «Сонячні кларнети», 35-хвилинний телефільм «Співає «Либідь» демонстрували на українському телебаченні. 

Про творчість колективу створено музичну телевізійну програму «Хор Либідь. Надвечір'я». Хор часто запрошують на міські та всеукраїнські культурно-мистецькі заходи.


Немає коментарів:

Дописати коментар