середу, 3 лютого 2021 р.

"Валер'ян Підмогильний: творчість". Літературний кросворд

Валер’ян Підмогильний (1901-1937) — український письменник і перекладач, один з найвизначніших прозаїків українського «розстріляного відродження». Жертва сталінського терору. Валер'яну Підмогильному в 2021 році виповнюється 120 років від дня народження

Кросворд для роз'язування онлайн знаходиться за посиланням: 

http://puzzlecup.com/?guess=2A7DB2C1EEB828AU





Цитати з роману "Місто"

На зріст він був високий, тілом міцно збудований і смуглий на обличчі. Молоді м’які волосинки, неголені вже тиждень, надавали йому неохайного вигляду. Але брови мав густі, очі великі, сірі, чоло широке, губи чутливі. Темне волосся він одкидав назад, як багато хто з селюків і дехто тепер з поетів.

— Їдете? Куди?
— Маршрут ще не вироблено... Маю триста карбованців і постараюсь заїхати якнайдальше і якнайдовше. Це дурне місто вже досить обридло мені....
— Обридло?!
— А вам ще ні? Почекайте, воно себе покаже. А наше зокрема. Знаєте, що таке наше місто? Історична здохлятина. Віками тхне. Так і хочеться його провітрити.

Місто чудне. Зокола воно рухливе й швидке, життя в ньому, здається, б’є джерелом і блискавкою, шугає, а всередині, по хмурих кабінетах установ, воно тягнеться старим возом, обплутане тисячами правил і розпорядків.

Щастя кінець кінцем — це недуга душевної короткозорості, можливе воно тільки в умовах неповного обчислення обставин і неповного знання про речі. (Місто)

Немає коментарів:

Дописати коментар