четвер, 26 березня 2020 р.

ЦІКАВІ БІБЛІОТЕЧНІ КНИЖКИ

   КАРАНТИН ТРИВАЄ....

Продовжуємо розповідати про цікаві книжки.


Пропонуємо прочитати вражаючу книгу Сергія та Марини Дяченко "Віта Ностра" ( vita — життя, nostra — наша) — фантастичний роман, який отримав премію «Золотий кадуцей» у номінації «Велика форма» на фестивалі «Зоряний міст-2007».

Дяченко, Марина та Сергій. Віта Ностра/ М. та С. Дяченко; пер. з рос. Олекса Негребецький; худож. О.Д. Кононученко.  Харків: Фоліо, 2013. — 380 с.

Яка сюжетна лінія?
У житті головної героїні Саші відбувається щось жахливе. Щось незрозуміле змушує її чітко виконувати певні дії, нічого важкого, але відмовитись неможливо. За невиконання завдання вона може отримати покарання. Після закінчення 10 класу Саша змушена опинитись у загадковому Університеті, який знаходиться у заштатному райцентрі. На зимовій сесії третього курсу студентів очікує перший серйозний «перехідний» екзамен. Але куди зникають ті, хто здав цей екзамен — невідомо. У книжці розповідається по перші п'ять семестрів, які Саша провела в Університеті. У напружених спартанських умовах зі студентів готують спеціалістів з якоїсь галузі, що нагадує містику. Всі викладачі університету — Слова та Граматичні Категорії Гіпертексту, а деякі з них ніколи і не були людьми. Після держіспиту студентам доведеться стати Частинами Мови, які формують наш світ, і завершити своє матеріальне існування, знайти сутність, нові можливості та нове Я.

Коротке слово про авторів:
Марина та Сергій Дяченки — подружжя та співавтори Сергій Сергійович Дяченко (нар. 1945 у Києві) та Марина Юріївна Дяченко (нар. 1968 у Києві) — українські російськомовні письменники-фантасти, сценаристи та редактори. Автори понад 25 романів та понад вісімдесяти повістей та оповідань. Лауреати багатьох літературних премій у галузі фантастики. Члени Спілок письменників України та Російської Федерації.[7] На Всесвітніх і Всеєвропейських зборах фантастів «Єврокон —2005» у Глазго Марину і Сергія Дяченків визнано найкращими письменниками-фантастами Європи.
Саме цю книжку та багато інших Ви можете обрати в Бібліотеці сімейного читання імені Олеся Гончара ПІСЛЯ КАРАНТИНУ! (вул. М. Шепелєва,13)
 ПІДГОТУВАЛА Зелікова С.




Немає коментарів:

Дописати коментар