суботу, 1 червня 2019 р.

ПРАВО НА БАРВИСТЕ ДИТИНСТВО

До Міжнародного Дня захисту дітей інформ повідомлення: КНИГИ РІЗНІ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЇХ БАТЬКІВ можна переглянути , прочитати у стінах бібліотеки та взяти додому.





Історія свята
Міжнародний день захисту дітей – це одне з найстаріших міжнародних свят. У далекому 1925 році в Женеві (Швейцарія) проходила Міжнародна конференція Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, присвячена питанням благополуччя дітей. Для того, щоб привернути увагу громадськості до проблем дітей, було прийнято рішення про проведення цього свята.
Достовірних відомостей про те, чому його відзначають саме 1 червня, немає. Є версія, що дату обрали через дві важливі події, які відбулися в той день – конференція в Женеві і святкування Фестивалю човнів-драконів (одного з трьох найважливіших традиційних свят Китаю), яке організував генеральний консул Китаю в Сан-Франциско для групи китайських дітей-сиріт. Але в той час День захисту дітей ще не знайшов статусу міжнародного і не відзначався повсюдно.
«Свято Міжнародного дня дітей має свій прапор – зелений фон, на якому схематично зображено земну кулю і 5 різнокольорових людських фігурок.»
Зелений колір - колір гармонії, свіжості і родючості. Зелений фон наштовхує нас на думку, що навколо нас створено все, щоб нормально і благополучно розвиватися. Від нас вимагається лише дати собі й іншим можливість скористатися цими благами.
Земна куля символізує наш спільний дім, а її синій колір говорить про мир і єдність, яких ми можемо досягти, якщо будемо ставитися один до одного з розумінням і любов’ю.
Різнокольорові людські фігурки символізують терпимість до різних рас і нашу різноманітність. Зірка, яку утворюють ноги дітей, сиволізує світ, який ми почнемо випромінювати, коли об’єднаємося і забудемо про чвари заради щастя дітей. А п’ять різнокольорових точок - це символ того, що всі ми походимо від одного роду людського.
Синя фігурка на прапорі - символ Бога, який любить усіх однаково. Тому і ми, як його образ і подобу, повиинні любити і поважати всіх людей, незалежно від їх раси, кольору шкіри, віросповідання, матеріальної забезпеченності та інших факторів.


Немає коментарів:

Дописати коментар