четвер, 11 січня 2018 р.

"Казки Шарля Перро"

    Шарль Перро - французький письменник, критик, основоположник жанру літературної казки. 

 Казка – це світ чарівний та незвичайний. Це світ  чародійний, у якому змальовуються неймовірні пригоди  казкових героїв.      

У казках Шарля Перро говориться про перемогу благородства, доброти і чесності. Його твори спонукають дітей бути старанними та слухняними.

    Найвідоміші казки, які захоплюють у таємний світ, є : "Спляча красуня", "Кіт у чоботях", "Червона шапочка", "Попелюшка", "Хлопчик-мізинчик" та багато інших.
    Сьогодні працівники нашої бібліотеки у гімназії №13 провели літературну арт-годину. За допомогою казок Шарля Перро, ми намагалися викликати у дітей до такі позитивні почуття, як  чуйність, доброзичливість та любов до книги та читання.
 У програмі години були задіяні діти, які вправно та артистично перетворювалися у справжніх героїв казок великого казкаря... Розмовляли голосом Кота у чоботях та Хлопчика-мізинчика, Попелюшки...і злої мачухи... Із задоволенням та цікавістю маленькі учасники години переглянули мультфільм за казкою Ш. Перро "Кіт у чоботях" де дуже сподобалась пісенька Кота... тільки і було чути :"Мяу, мяу я тебе понімяу..."






Список літератури:
  1. Перро Ш. Попелюшка: казка. - Київ, 2005
  2. Перро Ш. Ріке-Чубчик: казка. - Київ, 2005
  3. Перро Ш. Синя Борода: казка. - Київ, 2005
  4. Перро Ш. Спляча красуня: казка. - Київ, 2007
  5. Перро Ш. Червона шапочка: казка. - Київ, 2005.

Немає коментарів:

Дописати коментар