понеділок, 25 вересня 2017 р.

Зачитані так народами ці списки покори і величі

   "Бабин Яр - це трагедія всього людства. Але сталася вона на українській землі. І тому українець не має права забувати про неї  так само, як і єврей. Бабин Яр - це наша спільна трагедія, перш за все єврейського і українського народів. Цю трагедію приніс нашим народам фашизм. Однак не треба забувати, що фашизм починається не з Бабиного Яру і ним не вичерпується. Він починається з неповаги до людини, а кінчається знищенням людини, знищенням народів. Ми повинні вижити всяке людиноненависництво, пересилити всякі непорозуміння і всім своїм життям вибороти справжнє братерство,"- 
  з виступу правозахисника Івана Дзюби                                                                                                на мітингу до 25 - річчя розстрілів у                                                                                                      Бабиному Яру 29 вересня 1966 р.
                 
          До річниці  перших розстрілів у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941р.) було оформлено виставку-меморію "Праведники, жертви та герої", і проведено урок історичної пам'яті для учнів 11 класу школи №12.





Бібліотечні джерела:
  • Дети Бабьего Яра. - К., 2008.
  • Кузнецов А. Бабий Яр. - М., 2005.
  • Круглов А.И. Энциклопедия Холокоста. - К., 2000.
  • Малаков Д. Оті два роки... У Києві при німцях. - К., 2002.
  • Память Бабьего Яра. - К., 2001.





Немає коментарів:

Дописати коментар