вівторок, 5 січня 2021 р.

«Віфлиємська зірка». Майстер-клас

Ілюстрація до повісті Миколи Гоголя. Кость Лавро



Різдвяна зірка
Різдвяна зірка запалилась нині в небі
Відбилась блиском в душах кожного із нас.
Відбилась світлом, пробудивши ту  потребу
Добром ділитись, всіх вітати в добрий час.

Різдвяна зірка за столом рідню збирає,
Як символ віри на столі свіча горить.
Нехай  в цю мить усіх вас Бог благословляє
Хто здатен вірити, терпіти і любить.

Різдвяна зірка – перша зірка у Святвечір
Своїм промінням дасть нам силу і снагу.
У всьому світі – і дорослим і малечі
Різдво Христове рознесе, як вість благу!

На Різдво ікони можуть засяяти, навіть якщо на них не моляться, перебуваючи, наприклад, у музеї. У 2005 році в картинній галереї болгарського міста Тирново старовинна ікона Різдва Христового засвітилася в православний Святвечір, 6 січня, і продовжувала випромінювати таємниче світло протягом трьох днів. Прикметно, що найяскравіше на ній сяяло зображення Віфлеємської зірки над вертепом зі святим Немовлям. Після цього дива співробітники музею передали ікону до місцевого храму.
Ми самі творимо чудеса Чому на Різдвяні свята «щільність» чудес така висока? Як пояснюють вчені, святкові клопоти й очікування дива викликають у більшості людей внутрішню радість і навіть змінюють стан свідомості, як це буває під час медитацій або гіпнозу. І цей стан здатний впливати на реальність. Тож висновок такий: вірте в диво, чекайте його і тоді воно, цілком ймовірно, трапиться. (Джерело: novadoba.com.ua
© novadoba.com.ua)
Анжеліка Рудницька, співачка, художниця, телеведуча згадує:
    “У моїй сім’ї до зимових свят готують смачну їжу, святковий одяг, прикрашають і прибирають дім. З дитинства пам’ятаю приказку своєї мами «в брудному домі ангели не літають». Якщо хочеш дочекатися ангелів — створи їм комфортні умови. На Миколая я заглядала під подушку. На Новий рік — під ялинку, а на Різдво — колядувала. В дитинстві я любила бути не лише частиною святкового дійства, а його «режисером». Вигадувала сценарії домашнього свята. Розучувала із сестрою пісні, вірші й влаштовували батькам спектакль. А коли вже геть не вистачало «акторів», то залучали ляльок".
 Пропонуємо завітати у бібліотеку і прочитати про Різдво, українське родинне свято, яке вказує християнський шлях та зміцнює родину. Це час, коли родичі ходять один до одного в гості, дарують дарунки і прощають старі образи. Це свято надії, бо прийшов Спаситель у світ. Святкування Різдва має в Україні глибокі традиції: це вечір, який дає відчуття спокою і злагоди, домашнього тепла й затишку.

Напередодні Різдва пропонуємо вам майстер-клас по створенню Різдв'яної зірки власними руками. 

Немає коментарів:

Дописати коментар