вівторок, 6 квітня 2021 р.

Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру

Ребуси.

Пропонуємо розминку для розуму - розгадати ребуси за даною тематикою.

1 ребус

2 ребус

3 ребус

Інформаційна довідка

International Day of Sport for Development and Peace — порівняно нове свято в календарі міжнародних та всесвітніх дат, встановлених Організацією Об’єднаних Націй.

23 серпня 2013 р. Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила резолюцію, що проголосила 6-е квітня Міжнародним днем спорту на благо миру та розвитку. В ній зазначалося, що «здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність — запорука загального процвітання й добробуту».

За всіх часів, напевне, існували змагання людей у фізичній та інтелектуальній досконалості. Науковці стверджують, що первісні люди під час полювання змагалися в силі, спритності, витривалості.

Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1894р. у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.

З кінця ХІХ ст. в Україні поширилися європейські види спорту, насамперед футбол, створювалися спортивні гуртки та об’єднання, культивувалися окремі види спорту.

Участь українців у світовому олімпійському русі започаткована ще в 1884 році. Тоді українець, 56-річний генерал Олексій Бутовський, уродженець с. П’ятиборець на Полтавщині, став одним із фундаторів олімпійського руху. Він перебував у складі Міжнародного олімпійського комітету (МОК) з 1894 до 1900 року.

За рівнем спортивних результатів останніх 40 років Україна входить до чільної двадцятки країн, які найбільш успішно виступали на світовому рівні.

Спорт об’єднує нас навколо позитивних цінностей і сприяє зміцненню культурі діалогу за межами національних кордонів. Історія спорту свідчить про те, що він здатен руйнувати стереотипи, ініціювати й посилювати рух за права і гідність кожної людини, привертаючи до них увагу всього світу.

 





Примітка: Відповіді можна подивитися  у публікації 7 квітня  з 15:00



Немає коментарів:

Дописати коментар