понеділок, 14 червня 2021 р.

"В хаті тато — значить, свято". Святкова програма до Дня Батька

"Бібліотеки Солом'янки" підготували різноманітну програму для відвідувачів. Колектив  бібліотеки підготував святкову вікторину, розмальовки-подарунки для татусів, майстер-класи по виготовленню етно-прикрас, українських віночків. Татусі мали змогу подарувати донечкам етно-віночок, а ми прагнули навчити охочих створювати красу власними руками.




Нема без тата щастя на землі,

Як і без мови не бува розмови.

І доки світ цей грішний ще і злий,

Оберігаймо тата у любові.



Його шануймо! — Біблії слова.

І будуть нас так люди шанувати.

Тож хай у серці пісня жива

І долинає аж до серця тата.

Як Бог у небі — він у нас один,

Як і одна в нас мати -Україна.

Молімося до господа завжди,

Щоб не було без тата ні родини.


Сергій Рачинець 



Про свято

Примітно, що в Україні День батька – відносно молоде офіційне свято. Воно відзначається в третю неділю червня, згідно з президентським указом № 274/2019 від 18 травня 2019 року. А раніше Україна вшановувала батьків, як і багато країн світу – лише в третю неділю вересня. Тепер же українські батьки отримали два свята.

Це важливе сімейне свято подарує нам привід привітати найближчу і рідну людину, тата – главу сім'ї, добувача, годувальника, вихователя і доброго друга для своїх дітей і дружини.

Ідея вшановувати батьків з'явилася в Америці у 1909 році. Місіс Додд з міста Спокан виступила з ініціативою створення дня в році, коли б діти могли висловити подяку і шанування своїм дбайливим татусям. Таким чином вона увічнила пам'ять свого батька, який, коли залишився вдівцем, зумів виховати шістьох дітей без матері.

Мета свята – створення і розвиток сприятливих умов зі зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання ролі батька у виховному процесі дітей, а також сприяння популяризації сімейного способу життя, формування відповідального батьківства та материнства.




Немає коментарів:

Дописати коментар